Det är härligt att ta vara på frukt och bär från trädgården. Jag har lärt mig att det är JÄTTELÄTT att göra sylt. Man köper syltsocker och läser på förpackningen, tar rätt mängd bär/frukt kokar upp och häller i syltsocker. Kokar några minuter, häller på ren glasburk och på mer locket och låter svalna. Klart! Just den här krusbärssylten tyckte jag själv var riktigt god, jag gillar det syrliga som möter det söta. Burken som vi behållt är snart slut...
Jag tycker det är trevligt att ge bort, om man vill piffa kan man göra egna etiketter. Ovanpå tog jag silkespapper och ett gummiband. Man kan använda tyg också.
Burken jag använt är nog en gammal olivburk så alla glasburkar funkar skulle jag vilja påstå.
Jag har inte ens öppnat min än! Det ska jag kanske göra i morgon :)
SvaraRaderaVi har haft det på pannkaka och mackor och det var mumsigt :)
SvaraRadera